Gyakran ismételt kérdések

Mi a teendőm mielőtt hozzátok viszem az autómat?

A javasolt teendőkről itt találsz részletes listát. Természetesen ezeket nem kötelező betartani, de ha komolyan veszed a listát, hamarabb és jóval alacsonyabb áron elkészül az autód amellett, hogy a mi munkánkat is jelentően megkönnyíted. 

Mi változik meg a kerámia kezelés után?

Az autód kezelt felületei a kerámia kezelés után egy kémialiag különösen ellenálló védőbevonatot kapnak. Ez segít, hogy az a fényezést ne marja meg a bogarak baradványa, a madárpiszok ne hagyjon nyomot, valamint hogy mosás közben a vegyszerek ne tehessenek kárt benne. További előny, hogy nagyon leegyszerűsödik az autó tisztítása, jelentősebben ritkábban van rá szükség és finomabb módszereket lehet alkalmazni. 

A bevonat nem arra való, hogy éveken át kizárólag nagynyomású vízzel legyen mosva az autó, 1-2 havonta javasolt egy olyan tisztítást is beiktatni, amikor mosókesztyűvel alaposan meg van tisztítva a felület.

VALÓBAN MEGELŐZIK A HAJSZÁLKARCOLÁSOK KIALAKULÁSÁT A KERÁMIA BEVONATOK?

A rövid válasz az, hogy általában igen, ugyanakkor nem helyettesítik a helyes mosási technikát. Az utóbbi néhány év a bevonatokról szól az autóápolási iparban, a más néven kerámia (ceramic), quartz vagy esetleg glass coating, melyek tulajdonképpen mind ugyanazt a szilikon dioxid alapú bevonatot jelentik. 

A bevonat keménysége önmagában nem gátolja meg teljesen a mikrokarcolások kialakulását, habár közrejátszik benne. Az átlagos vastagság 3-4 mikron, mely nem feltétlenül elég ahhoz, hogy valós karcolás állóságot biztosítson a szó szoros értelmében, azaz nem szabad azt várni, hogy egy kulcsos karcolásnak (vandalizmus) ellenáll, ugyanakkor egy esetleges sérülés esetén először a bevonat sérül nem pedig a lakkréteg. 

A bevonat a kőfelverődések ellen egy réteg felvitele esetén nem nyújt védelmet, erre a legjobb megoldás a kővédő fólia felvitele, melynek felületét szintén érdemes kerámia bevonattal ellátni a könnyű tisztíthatóság érdekében!

Véd a kőfelverődések ellen is?

Az egyszerű válasz az, hogy nem. A fényezések átlagos vastagsága 90-120 mikron, mégis megsérülnek. A kerámia bevonat vastagsága 3-5 mikron között változik, nem jelent valós védelmet a kőfelverődések ellen. Erre a tökéletes megoldás a bevonatolt poliuretán kővédő fólia, melynek a vastagsága eléri a 200 mikront és kellőképpen puha ahhoz, hogy elnyelje a kövek energiáját. A kerámia bevonat kémiai ellenállása nagyon jól kiegészíti a karosszériavédő fólia mechanikai ellenállását. 

Mivel tud többet a Servfaces kerámia bevonat a többi védelemnél?

A legfontosabb különbség a tartósság, az ellenállóság és a garancia. Míg a waxok élettartama jó esetben 1 hónap, a szintetikus waxok (lehet akármilyen beceneve is, pl. kerámia wax) maximum 3-6 hónapot, a nano bevonatok pedig kiváló előkészítés mellett is maximum 6-12 hónapot védik az autók felületét. Az általunk kínált ServFaces kerámia bevonatok élettartama 36 hónap, melyre a garanciát mi vállaljuk nem a gyártóra mutogatunk. A fényezésre felkerül a Final nevű fényesítő réteg is (kivéve matt autók), tehát tulajdonképpen két réteget viszünk fel.

Ahhoz, hogy egy bevonat valóban kibírjon 36 hónapot, nagyon gondos előkészítés szükséges, hiába jó az anyag. Büszkén mondhatjuk, hogy több mint 750 bevonattal ellátott autó átadása után ismerjük az általunk használt ServFaces kerámia bevonatok buktatóit, nem az ügyfelek autóin kisérletezünk azzal, hogy 2 havonta más terméket próbálunk ki 'tesztelés' címszóval. 

Ez nem jelenti azt, hogy a másik termékek nem jók, hogy nincs meg a helyük a piacon, mindösszesen más a felhasználási módjuk, alkalmazkodnia kell a szakembernek hozzá, idő kell ameddig belejön. Emellett például a waxok vagy "kerámia wax" stb. elsősorban fényesítésre valóak, nem a védelem a legfontosabb szerepük, tehát csak nagyon rövidtávú a hatásuk és korlátozott a képességük. 

Hogyan ismerhető meg, hogy mi került az autómra?

Sajnos vannak autókozmetikák, ahol direkt könnyen összetéveszthető neveket adnak a termékeknek, akár már a gyártók is megteszik ezt. Ami tégelyben van, hiába néz ki drágának, nem lesz igazán tartós, legjobb esetben is fél évente ismételni kell. Ami üvegcsében van, és kellemetlen szaga van, az jó eséllyel nano bevonat vagy ritkább esetben kerámia bevonat. A ServFaces Coat Ultima hatóanyag tartalma a piacon az egyik legmagasabb.

Miért kerül ennyibe a ti szolgáltatásotok?

Almát az almával szabad hasonlítani, egy ilyen kerámia bevonat felvitelének vannak feltételei:

  • a lehető legjobb állapotú kezelendő felület
  • a lehető legtisztább, teljesen zsír és portalan kezelendő felület
  • légkondícionált és páramentes munkaterület a felvitelre
  • tiszta rongyok, új applikátorok
  • megfelelő minőségű bevonat
  • hozzáértés és tapasztalat a csíkmentes és egyenletes kezeléshez
  • megfelelő és elegendő pihentetés (legalább 18-24 óra)
  • a pihentetés alatt infralámpás besütés

Ezek a feltételek nálunk adottak, és nem adunk alá egyetlen autónál sem, melyek biztosításának vannak költségei, ami megmutatkozik a kezelés árában. Érdemes megnézni, szinte senki nem ír ki árakat, ezért, megvan az esélye, hogy hasraütésszerűen történik az áradás, mely nálunk teljességgel kizárt az árkalkulátorunknak köszönhetően. Minőségi kerámia kezelést nem lehet 30-60 ezer forint közötti áron árulni, mivel egy autón legjobb esetben is minimum 10 óra munka és rengeteg anyagköltség van.

Hívj most! +36 1 999 4217

(mobiltelefonon kattints a telefonszámra)

Fóliázott az autóm / szeretnék fóliát az autómra.

Az autó karosszériavédő vagy wrap fóliázása után érdemes kerámia bevonatot tenni a fóliára. Ez megvédi a fóliát a kémiai hatásoktól, nagyon leegyszerűsíti a tisztítását, csökkenti a narancsbőrösségét és fényes fóliák esetén üvegesebb lesz a fénye. Erre azért van szükség, mert a fóliák felülete kémiailag sérülékeny, szinte azonnal beleégnek a bogarak, megmarja a madárpiszok és nehéz tisztítani.

Hogyan kezeljem autómat a kerámia kezelés után?

Nincs szükség különleges módszerre, habár javasoljuk, hogy a gépi mosót és azokat a kézi autómosókat, ahol szilikonos lehúzót vagy szarvasbőr szárítókendőt használnak kerüld. Részletes leírást itt találsz.

Miért "csak" 3 év garanciát vállaltok a bevonatra?

A bevonat tovább fogja bírni mint 3 év, amennyiben az utóápolás megfelelő, azonban átlagos felhasználás mellett és átlagos mosási technológia alkalmazása esetén keletkezik a felületen annyi mikrokarcolás amit amúgy is érdemes fényezés korrekcióval javítani és ilyenkor az előző bevonat is eltávolításra kerül. 

Ez különösen a magasabb futásteljesítményű autók esetén érvényes, nem jelenti azt, hogy minden autónál szükség lesz erre!

Mi történik amikor elhasználódik a bevonat?

A bevonat szépen lassan fog elkopni a felületről, nem egyik pillanatról a másikra. Nem fog leperegni, repedezni, foltosodni, oxidálódni, mivel ez nem egy lakkréteg, hanem a lakkréteghez szorosan kémialiag kapcsolódó bevonat, eztáltal bármilyen repedés, lepergés stb. a lakkréteg hibáját jelenti.

Elveszti a gyári garanciáját az autóm fényezése?

Nem! A kerámia kezelés a fényezés ápolásának számít, és nem veszélyezteti a fényezés integritását, ezért a fényezére vonatkozó gyári garanciát sem.

Magamnak is fel tudom vinni a kerámia bevonatot?

Sajnos nem, a bevonat előkészítése hosszadalmas, gyakorlatot igénylő munka, melyet a por- és zsírmentes környezetben kell csinálni, valamint szükséges az elkészült autó klimatizált helységben való pihentetése is. Az otthon készült kerámia bevonatok általában rövid életűek, mivel a jó minőségű termékek csak azok számára elérhetőek akik professzionálisan ezzel foglalkoznak. 

Hívj most! +36 1 999 4217

(mobiltelefonon kattints a telefonszámra)