Utóápolás

Hogyan növelhetem a kerámia bevonat élettartamát?

A nálunk kerámia kezelésen járt autók nem igényelnek különleges utóápolást, ugyanakkor az alábbi pontok betartásával jelentősen meghosszabbítható a bevonat élettartama.

22538577_363651544086981_8130661887706628952_o.jpg

Az első tíz nap

Az infralámpás sütés sokat segít a kötési időszakban, ugyanakkor a kerámia bevonatok tartósságának legnagyobb kulcsa az, hogy a kikeményedési időszakbanminél kevesebb fizikai és kémiai hatás érje a felületüket. Ebben jelentős segítség, ha az autó a kezelés utáni tíz napban használat után garázsban parkol. Ez jelentősen segíti, hogy a bevonat teljes funkcióját elérje úgy, hogy az autó nem szennyeződik be, de nem kötelező. 

Rendszeres tisztítás

A rendszerestisztítás meghosszabbítja a bevonatok élettartamát, de semmiképpen nem javasolt heti egy alkalomnál többször. Érdemes kerülni a gépi kefés autómosókat, a habkefés önkiszolgáló mosókat (csak a vízsugarat javasolt használni), valamint a szilikonos lehúzót és a szarvasbőrt. A rendszeres vízsugaras mosás vízkövessé teheti a felületet, mely a megfelelő vegyszerrel könnyedén eltávolítható.

 

Megfelelő vegyszerek

Javasolt a megfelelő ServFaces vegyszereket használni az autóápoláshoz, melyekről kérdezd meg kollégánkat. Mindenképpen kerülendőek az pH 13-nál erősebb lúgos és pH 2-nél erősebb savas tisztítószerek. A ServFaces utóápoló termékei akár egy évvel is meghosszabbíthatják a bevonat élettartamát.

Polírozás kerülése

A bevonatok mechanikailag eltávolíthatóak, ezért a felvitelük után nincs szükség a további polírozásra, mivel a polírozás olyan mechanikai hatás ami eltávolíthatja a bevonatot is. Amennyiben a felületek bármilyen sérülést szenvedtek, elemenként javíthatóak, nincs szükség a teljes autó újbóli kezelésére.

Amennyiben a kezelt autót a későbbiekben sérülés éri, mely újrafényezéssel jár, szükséges a frissen fényezett felületek fényezői polírozása. Ilyenkor kérjük meg a szakembert, hogy maszkolja ki a frissen fényezett elem melletti elemeket, hogy azokba semmiképpen ne érjen bele a gép, mivel ilyenkor eltávolíthatja azokról is a bevonatot.

Ha ezt betartjuk, akkor sokat spórolhatunk, mivel csak a frissen fényezett elemet/elemeket kell újra kezelni.

Hívj most! +36 1 999 4217

(mobiltelefonon kattints a telefonszámra)